-
Priprema20 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
U šerpu dodajte pileći temeljac, đumbir, bijeli luk, suhe gljive, maslac, soja sos i šećer.
Pustite da zavri, poklopite i kuhajte oko 30 minuta.
Kada je supa skuhana, procijedite je, izvadite gljive, đumbir i bijeli luk.
Odbacite đumbir i bijeli luk, a gljive ostavite sa strane.
Piletinu dobro posolite i pobiberite.
U dublji tanjir razbijte jaje, a drugi dodajte krušne mrvice.
Piletinu prvo uvaljajte u jaje a zatim u krušne mrvice.
Poprskajte sa malo ulja korpu od friteze na vrući zrak.
Stavite piletinu i poprskajte vrh sa još malo ulja.
Pecite piletinu u fritezi na vrući zrak na 200°C, 16 minuta. Ukoliko koristite pećnicu, piletinu pecite na 200°C, 20-25 minuta.
Izvadite i ostavite sa strane.
Nudle skuhajte prema uputstvu na pakovanju.
U zdjele dodajte nudle, zatim nekoliko kutljača temeljca, piletinu izrezanu na kriške, gljive, mladi luk i nori. Prijatno!
Ramen sa piletinom
Sastojci
Follow The Directions
U šerpu dodajte pileći temeljac, đumbir, bijeli luk, suhe gljive, maslac, soja sos i šećer.
Pustite da zavri, poklopite i kuhajte oko 30 minuta.
Kada je supa skuhana, procijedite je, izvadite gljive, đumbir i bijeli luk.
Odbacite đumbir i bijeli luk, a gljive ostavite sa strane.
Piletinu dobro posolite i pobiberite.
U dublji tanjir razbijte jaje, a drugi dodajte krušne mrvice.
Piletinu prvo uvaljajte u jaje a zatim u krušne mrvice.
Poprskajte sa malo ulja korpu od friteze na vrući zrak.
Stavite piletinu i poprskajte vrh sa još malo ulja.
Pecite piletinu u fritezi na vrući zrak na 200°C, 16 minuta. Ukoliko koristite pećnicu, piletinu pecite na 200°C, 20-25 minuta.
Izvadite i ostavite sa strane.
Nudle skuhajte prema uputstvu na pakovanju.
U zdjele dodajte nudle, zatim nekoliko kutljača temeljca, piletinu izrezanu na kriške, gljive, mladi luk i nori. Prijatno!
Ocijeni